Ako Patiš Od Povrede Stopala, Koljena ili Kuka, Evo Vježbi Za Tebe

16 April 2018

Kako starimo, polako počinjemo osjećati bol u nekim dijelovima našeg tijela. To je prirodna stvar, i ne trebaš se brinuti. Međutim, u ovom modernom vremenu nastojimo raditi na stacionarnim pozicijama. Zaustavili smo se i to je razlog zašto bol dolazi mnogo prije nego što je nekada bila norma. Prema nekim vjerodostojnim izvorima, više od 100 miliona Amerikanaca pati od neke vrste hronične boli. To može biti bol u bokovima, koljenima ili stopalima. I pronašli smo vrlo zanimljivu vježbu koja vam može pomoći u ovom problemu.

Zidni čučnjevi

Ova vježba je vrlo popularna i nije ništa novo. Vjerovatno ste to učinili u srednjoj školi. Samo počnite tako da stojeći na zidu s nogama u širini ramena. Započnite savijanje koljena (polako) i držite svoje tijelo naslonjeno na zid dok idete sa svojim tijelom. Ako počnete osjećati bol, odmah se zaustavite i odmorite se.

Ustajanja

Uzmi svoje vrijeme s ovim. Učinite to polako jer može biti teško na koljenima. Ako vam se čini previše lako, takođe možete držati utege u vašim rukama kako biste je otežali.

Da biste izvršili ovu vježbu, postavite desnu nogu na neku klupu ili stolicu. Sada podignite lijevu nogu s tla da se udovolji desnoj nozi. I ponovite. Učinite 5 kompleta od 10 ponavljanja za svaku nogu.

Treniranje peta

Sjednite na stolicu ili platformu. Pronađite dvije teniske loptice i stavite ih pod svaku nogu. Sada počnite upotrebljavati tjelesnu težinu kako biste stvorili otpor i naginjali malo naprijed. I kad to učinite, počnite pumpati noge gore i dolje. Učinite to 2 minute i hodajte malo.

Guranje zida

Jeste li ikada gurnuli auto? Pa, ovo je u osnovi ista pozicija i isti potez. To će učiniti čuda za vaše noge; međutim, osjećaćete se glupim. Nemoj dopustiti da vas to obeshrabriti.

Počnite okrenuti prema zidu. Stavite obje ruke na zid, držite leđa ravno, i postavite jednu nogu ispred druge. Pazite da je “prednja stopa” oko 30 cm od zida.

Mostovi

Ova vježba će vam pomoći da radite lože. Podignite kukove kako bi bili u skladu s koljenima i ramenima – poput mosta!

Podizanje noge

Ova vježba može vam pomoći u jačanju orijibijalne trake koja je odgovorna za vaš gibanje nogu na drugu stranu. Da biste to učinili, lezite na desnoj strani i proširite desnu ruku (za ravnotežu). Sada podignite lijevu nogu što je više moguće i vratite je. Učinite 3 seta od 10 ponavljanja za obje strane.

Izvor slika: 24viralphotos.com

Ako Patiš Od Povrede Stopala, Koljena ili Kuka, Evo Vježbi Za Tebe
1
Komentari
Neueste Artikel